Orkesten

Het B orkest van Accordeon ensemble Dijk en Waard is onderdeel van COOL muziekeducatie en bestaat uit ongeveer 30 spelers die in leeftijd variëren van 9 – 70 jaar. Juist deze mix van leeftijden, maakt de groep tot een dynamische groep. De spelers komen uit allerlei regio’s. Van de Wieringermeer tot Woerden, van Tuitjehorn tot Hoorn. Er wordt iedere vrijdagavond met veel enthousiasme muziek gemaakt.
De spelers zijn beginnend tot meer gevorderd.

Zo’n 4 keer per jaar treedt het orkest op, o.a. bij activiteiten van COOL, zoals de "Winter Wonder Walk met kerst, maar ook op uitnodiging bijv. bij andere orkesten.

Bij optredens krijgen zij versterking van enkele A spelers, o.a. op de bas accordeon en slagwerk

Het A –orkest (ook onderdeel van COOL muziekeducatie) bestaat uit ong. 17 gevorderde spelers die al jarenlang accordeon spelen. Het niveau van dit orkest ligt een stuk hoger dan het niveau van het B orkest. De leeftijd loopt uiteen van 15 – 64 jaar. Het is een fanatieke groep spelers die er voor willen gaan om zo veel mogelijk kwaliteit te leveren. Ook het A-orkest treedt diverse keren per jaar op.

Het orkest heeft ook al 3 concertreizen naar Italië gemaakt, alwaar zij een week verbleven en 4, respectievelijk 3 concerten gaven. Een onvergetelijke ervaring.

Beide orkesten gaan ook wel samen op pad. Eens in de 2 á 3 jaar wordt er een muziekstudie weekend georganiseerd, al dan niet met een optreden daaraan vast gekoppeld.